Si totusi, am venit din Cosmos?

11 10. 2010, 12:45

Doua echipe de cercetare au identificat dovada prezentei apei si a moleculelor organice pe asteroidul 65 Cybele. Cu sase luni in urma, aceiasi oameni de stiinta au facut o descoperire similara pe o roca diferita - asteroidul 24 Themis - pentru prima oara. Observarile au fost realizate cu telescoape de ultima generatie de la NASA.

Humberto Campins, membru al echipei de cercetare si profesor la Universitatea din Florida Centrala, declara ca "descoperirea indica faptul ca regiunea solara in care ne aflam contine mai multa apa inghetata decat am anticipat si sustine teoria conform careia asteroizii care au lovit Terra ar fi adus pe planeta noastra apa si blocurile constituente de formare si evolutie a vietii".

Oamenii de stiinta inca nu sunt siguri de unde provine gheata de pe asteroizi, dar ea ar putea fi de natura primordiala - adica resturi de la inceputul formarii Sistemului Solar. Ambii asteroizi observati, descoperiti pe centura dintre orbitele lui Marte si Jupiter, au fost mereu considerati prea aproape de Soare pentru a avea apa. Orice urma a acesteia ar fi trebui sa se evapore pana acum, cred specialistii.

Totusi, faptul ca apa inca pare sa existe pe suprafata rocilor spatiale, la 4,6 miliarde de ani dupa alcatuirea Sistemului Solar, indica posibilitatea ca asteroizii sa fie cei care au asigurat lichidul ce a umplut oceanele Pamantului si, deci, ne-a dat viata.

Sursa: Dailymail

Sursa foto: Getty Images

Descopera lumea in care traiesti: