Ce sunt obiectele misterioase de pe cerul New York-ului? (VIDEO)

18 10. 2010, 13:28

Atat politia cat si Administratia Aviatica Federala au fost asaltate cu apeluri, in jurul orei 13:30, din partea cetatenilor alarmati cu privire la un obiect argintiu care plutea deasupra regiunii Chelsea din cartierul Manhattan. Surse din cadrul autoritatilor si-au marturisit suspiciunea ca ar putea fi vorba doar despre niste baloane, poate meteorologice, fara a oferi, totusi, pana in acest moment, confirmari ulterioare in sprijinul acestei banuieli.

La scurt timp dupa valva creata, pe retelele de socializare online au inceput sa apara mesaje privitoare la anuntarea in presa, cu o luna in urma, a publicarii unei carti scrise de un fost ofiter NORAD, in care autorul ar fi prezis manifestarea unor activitati OZN pe data de 13 octombrie in jurul marilor orase ale planetei.

Totusi, nu a trecut mult si toate teoriile senzationaliste legate de evenimentul aparent inexplicabil au inceput sa para ridicole. Reprezentantii scolii elementare Milestone din Mount Vernon au propus ca explicatie pentru fenomenul care a panicat zeci de persoane cele cateva baloane cu heliu care au "evadat" de la o petrecere organizata miercuri pentru unul dintre profesorii institutiei.

Conform declaratiilor celor care au participat la festivitate, vantul a desprins in jurul orei 13:00 un grup dintre baloanele albe perlate aduse de un parinte. Se pare ca era vorba de un manunchi, baloanele fiind foarte apropiate si, vazute la inaltime, dadeau impresia unui corp unic.

Prin urmare, momentul cand au fost observate OZN-urile deasupra Manhattan-ului si directia de suflare a vantului confirmata de meteorologi par sa sustina aceasta teorie. Mai mult, la altitudini mari, baloanele cu heliu tind sa isi schimbe forma fireasca din cauza gazului, dand, de jos, impresia ca ar fi alte obiecte, declara specialistii. Suna plauzibil si totusi, in ochii adeptilor teoriei conspiratiei poate parea o incercare de musamalizare a unui veritabil fenomen bizar.

Sursa: Nydailuarticle

Descopera lumea in care traiesti: