Telefonia 3G cucereste si ultima frontiera – Varful Everest

01 11. 2010, 13:05

Noul serviciu de mare viteza, anuntat recent de compania Ncell, le va permite alpinistilor aflati pe varful celui mai inalt versant de pe planeta sa acceseze wireless pagini de Internet si sa poarte video-conversatii cu familia, prietenii si sustinatorii.


In fiecare an, mii de aventurieri din toata lumea urca pana la baza de campare de pe Everest, aflata la 5.182 de metri inaltime, iar sute de montaniarzi iau in piept, mai departe, periculoasa ruta catre varf. Pana acum, toti acesti oameni erau fortati sa transporte cu ei statii grele si mai ales scumpe de comunicatii prin unde radio sau prin satelit, pentru a transmite informatii si imagini ale pozitiei lor.

De acum, posibilitatea utilizarii telefonului mobil pentru a vorbi oricand cu cei dragi sau pentru a semnala urgente va facilitata simtitor petrecerea a doua luni de zile pe munte, foarte departe de casa, este de parere americanul Leif Whittaker, in varsta de 25 de ani, care s-a catarat pentru prima oara pe Everest in luna mai a acestui an. Totusi, cataratorii de moda veche nu vad exclusiv un beneficiu in aparentul progres, deoarece considera ca varful himmalayan este unul dintre putinele locuri de pe Pamant unde un om se poate desprinde cu totul de lume. Cel putin, pana acum.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: