Iata cum arata munca de 17 ani a unui artist (FOTO)

05 11. 2010, 13:48

In varsta de 60 de ani, Brennan, din Warsash, Anglia, a devenit sculptor cu norma intreaga abia la varsta de 34 de ani, dar in numai cinci ani a avansat la gradul de sculptor al Casei Regale. Astfel a ajuns ca, vreme de un an, sa isi aduca aportul in cadrul lucrarilor de restaurare a navei reale a Coroanei.



Ca recompensa pentru o treaba bine facuta, Ian Brennan a primit o bucata de lemn din legendarul vas, pe care s-a decis mai tarziu sa il foloseasca pentru a realiza o replica la scara redusa a "Victoriei".



Poate ca o bucata de lemn veche de secole pare a fi mai usor de modelat, insa, conform artistului, acest bustean a fost tare precum cimentul, iar Ian a trebui sa investeasca mult mai multe ore de munca in sculptarea lui decat s-a asteptat initial.



In cele 5.000 de ore de lucru, Brennan a schimbat mai multe salopete de lucru si s-a taiat de nenumarate ori. Intocmai asemenea originalei HMS Victory, replica sculptorului are 104 piese de armament, 37 de panze, stindarde purtand motto-ul capitanului Nelson "Anglia se asteapta ca fiecare om sa isi indeplineasca sarcina", precum si 60 de metri de franghii incalcite.



Ian Brennan stia ca nu are decat o singura sansa pentru a realiza o astfel de piesa, deoarece nu mai avea sa obtina o alta bucata de lemn din originala HMS Victory, asadar a construit replica sa lunga de 120 de centimetri perfect. Familia barbatului l-a sustinut intens pe parcursul celor 17 ani de creatie desi, probabil, Brennan a petrecut mai mult timp in compania operei sale de arta decat langa sotia lui.

Sursa: Oditycentral

Descopera lumea in care traiesti: