Prezentator TV atacat de caiman!

12 11. 2010, 13:45

Culmea ironiei este ca faimosul prezentator si cercetator se afla intr-o expeditie care cauta sa filmeze obiceiurile si viata anacondei galbene, cand, fara sa vrea, a intrat pe teritoriu unui caiman cu ochelari, care nu s-a sinchisit deloc de echipa de filmare si a sanctionat brusc tentativa oamenilor de a-i incalca regatul.

Intregul incident a fost filmat de cameramanii care il insoteau pe Steve Backshall, in timp ce acesta lucra la un nou episod din serialul CBBC's Deadly 60, un documentar despre cele mai periculoase 60 de animale din lume.

Steve a scapat foarte ieftin, cu doar cateva urme de colti in gamba stanga; membrii echipei de filmare au intervenit la timp si au speriat reptila. Caimanii, la fel ca majoritatea crocodilienilor, au o muscatura extrem de puternica, iar prezentatorul ar fi putut ramane foarte usor fara picior, daca neinfricatul caiman se lansa in celebra "Rotire a Mortii".

Caimanul cu ochelari isi trage numele de la creasta osoasa care-i impodobeste orbitele asemenea unor ochelari. Este cea mai raspandita specie de caiman, fiind intalnit din Mexic pana in Peru si Argentina. Adultii ating o lungime maxima de circa 3 metri si se hranesc cu pesti, crustacei, amfibieni, reptile si pasari de apa.

Sursa: BBCNews