Nimeni nu poate prezice cand va veni sfarsitul lumii

16 11. 2010, 13:29

"Probabil ca trebuie sa multumim civilizatiei mayase care a reusit, cu o poveste veche de 2.000 de ani, sa puna pe jar o intreaga planeta. E adevarat, calendarul mayas se incheie la acea data, dar sa nu uitam ca al nostru se incheie in fiecare an si o ia mereu de la inceput, la fel ca si cel mayas", sustine omul de stiinta irlandez.

Dame Jocelyn a tinut sa dezminta si zvonurile recente conform carora vom fi inghititi de gaura neagra descoperita in centrul Caii Lactee: " Este imposibil ca acest lucru sa se intample curand. Chiar si daca am calatori cu viteza luminii catre acea gaura neagra si tot ar fi nevoie de cel putin 26.000 de ani ca sa ajungem la ea. Cat despre asteroizi, nu aveti de ca sa va ingrijorati. Acestia sunt monitorizati atent si nici unul, care sa puna intr-adevar Terra in pericol, nu va trece prin apropierea noastra pana in anul 2080".

Referitor la alinierea planetelor preconizata pentru ziua de 21 decembrie 2012, astrofizicianul irlandez spune ca totul nu este decat o gluma proasta. "Nu va exista o atare aliniere, si chiar daca ar fi una, asa cum au fost mii pana in prezent, ele nu au cum sa afecteze viata de pe Terra. De fapt, din tot acest imens scandal nu a rezultat decat un singur lucru si acela pozitiv, foarte multa lume a invatat astronomie", a concluzionat, glumind, acelasi Dame Jocelyn.

Cercetatorul este convins ca toata isteria legata de 21 decembrie 2012 nu este decat un motiv in plus ca niste oportunisti sa castige niste bani in plus, asa cum sunt cei care vand masti de gaze, manuale de supravietuire sau tablete de purificare a apei in vederea asa-zisei Apocalipse.

Sursa: Irishtimes