Facebook, pericol zero pentru Aviatia Americana

18 11. 2010, 13:19

Avertismentul a fost postat pe site-ul oficial al Aviatiei Americane si a fost trimis tuturor comandantilor, avertizandu-i pe acestia ca inamicii SUA detin deja tehnologii de ultima ora, capabile sa identifice cu precizie si in timp real pozitia soldatilor americani in momentul in care acestia acceseaza Facebook.

Comunicatul oficial se incheie laconic cu precizarea expresa ca: "accesarea siteurilor de socializare are efecte devastatoare asupra operatiunilor de securitate, dar si implicatii nebanuite in cazul actiunilor secrete".

Retelele de socializare online nu sunt singurul motiv de ingrijorare de la Pentagon. Oficialii U.S. Air Force nu privesc cu ochi buni nici popularitatea crescuta a telefoanelor mobile de ultima generatie, tip BlackBerry sau iPhone, si nici alte gadgeturi cu localizare GPS - aparate din ce in ce mai indragire in randul militarilor americani. In momentul de fata, SUA au 95.000 de soldati pe frontul din Afganistan si 50.000 in Irak.

Peste jumatate dintre acestia folosesc Facebook pentru a pastra legatura cu prietenii si rudele. In luna iulie a acestui an, la nivel global, Facebook a depasit 500 de milioane de utilizatori, ceea ce inseamna ca, pe Terra, 1 din 15 oameni foloseste aceasta retea.

Sursa: BBCNews