Prima pagină D:News

De ce toti anticorpii sunt invinsi de HIV?

Redactia Descopera.ro | 11.22.2010 | ● Vizualizări: 408
De ce toti anticorpii sunt invinsi de SIDA?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Timp de zeci de ani, lumea medicinei s-a straduit sa descifreze cauzele pentru care organismele persoanelor infestate cu virusul HIV, continuau sa produca anticorpi. In prezent, cercetatorii din cadrul Duke University Medical Center au gasit explicatia pentru care cei mai performanti anticorpi sunt incapabili de lupta cu temutul virus.

Cercetatorii si-au bazat concluziile pe rezultatele unor experimente cristalografice si biochimice. Experimentele in cauza au evidentiat faptul ca structurile moleculare specifice ale diferitelor tipuri de anticorpi trebuie sa aiba o ordine specifica pentru a putea pune la punct o aparare eficienta in fata virusurilor.

Cercetarile anterioare au demonstrat ca doi dintre cei mai puternici anticorpi care actioneaza impotriva virusului HIV, cunoscuti in lumea medicala sub numele 2F5 si 4E10, ar putea fi capabili sa neutralizeze regiunea MPER din virusul HIV, zona denumita de specialisti, "Calcaiul lui Ahile" al bolii SIDA. Din nefericire, regiunea MPER, devine detectabila pentru cei doi anticorpi de-abia dupa ce virusul a parazitat celula gazda, iar efectul puternicilor anticorpi este deja nul.

Cercetatorii nu isi pierd insa speranta, declarand ca descoperirea este deosebit de importanta in lupta contra SIDA deoarece, in prezent, se pot distinge partile dintr-un virus pe care anticorpii le detecteaza si identifica in ciuda "semnalelor false" emise de virusuri pentru derutarea sistemului de paza al organismului.

Sursa: ScienceDaily