Godzila intra in lupta cu balenierele japoneze

07 12. 2010, 13:30

Godzila a ancorat in portul australian Hobart pentru realimentare si va porni in misiune alaturi de alte doua vase, Steve Irwin si Bob Baker. "Nu am nicio intentie sa provoc un accident cu o baleniera si va asigur ca misiuni de tip cow-boy, cum a fost cea de anul trecut, nu vor mai avea loc. Pastrarea vasului intr-o singura bucata este o prioritate a mea", a declarat noul capitan al ultraperformantului vas.

Anul trecut, vasul Ady Gil, o copie aproape identica a Godzilei, a intrat in coliziune cu o baleniera japoneza, suferind avarii grave si scufundandu-se, fapt ce a dus la arestarea capitanului acestuia, Pete Bethune.

Godzila, vas ce a costat 1,2 milioane de dolari, poate atinge o viteza aproape dubla fata de Steve Irwin si Bob Baker, va fi utilizat in special pentru a monitoriza activitatea balenierelor si pentru a goni uriasele mamifere marine din calea acestora. In plus, capitanul Locky MacLean este increzator in reusita misiunii sale, mai ales ca vanatorii japonezi par in dezavantaj clar fata de vasele ecologistilor: "Balenierele sunt mult mai putine anul acesta, nu dispun de vase care sa le asigure realimentarea si vor trebui sa se retraga mai devreme decat de obicei. In plus, ele au parasit portul cu o intarziere considerabila fata de programul obisnuit si, chiar daca au cateva zile avans in fata noastra, sunt sigur ca le vom ajunge din urma gratie tehnologie net superioare de care dispunem", a concluzionat acelasi Locky MacLean.

Godzila va ridica ancora in urmatoarele zile ale acestei saptamani.

Sursa:DailyGalaxy