Conform Wikileaks, China detine deja aparate de teleportare!

08 12. 2010, 13:43

Conform unui canal de informatii dintre Ambasada Americana la Beijing si Washington D.C., China isi dezvolta agresiv centralele nuclare, intentionand sa deschida peste 70 de noi centrale, in urmatorii 10 ani. In plus, Academia Chineza de Stiinte alimenteaza cu fonduri nelimitate Institutul de Fizica al Plasmei, pentru a continua cercetari fara precedent in privinta fuziunii nucleare.

Se pare ca, China lucreaza la un nou reactor, intitulat Experimental Advanced Superconducting Tokamak. In acest reactor, savantii chinezi spera sa obtina o fuziune nucleara controlata care sa mentina nedefinit o temperatura extrema.

In anul 2009, cercetatorii chinezi au reusit sa mentina o reactie nucleara care atinsese temperatura de 18 milioane grade Celsius, pana la 400 de secunde, dupa ce anterior mentinusera, timp de 60 de seunde, o reactie nucleara de 180 milioane grade Celsius.

Pe parcursul acestui an, chinezii si-au propus sa obtina temperatura de 180 milioane grade Celsius, mentinuta timp de 400 secunde; spre disperarea lor, serviciile secrete americane nu au reusit sa afle daca asiaticii au reusit acesta performanta, conform documentelor publicate de Wikileaks.

China face pasi uriasi si spre celebrele operatiuni de teleportare: conform unui oficial al Universitatii de Stiinte si Tehnologii din orasul Hefei, savantii chinezi ar fi reusit teleportarea cu succes a unei singure particule quantum, iar in prezent lucreaza la teleportarea a doua particule.

Institutul de Tehnologii Inteligente din China nu se lasa mai prejos, reusind crearea unui sistem biometric care identifica persoanele in functie de trasaturi faciale, greutate si proportii corporale. Device-ul futurist iti citeste toate datele antropometrice intr-o fractiune de secunda.

Vezi ce spun bloggeri romani despre fenomenul Wikileaks

Sursa: PopSci