Alegeti! Ursii polari sau masinile?

16 12. 2010, 13:20

La ora actuala, deja exista mii de studii si cercetari, efectuate de cei mai prestigiosi specialisti in domeniu, conform carora gazele poluante emise in urma activitatilor industriale sunt responsabile de distrugerea calotei arctice si, evident, de disparitia iminenta a ursilor polari, in urma distrugerii habitatului.

Conform unei recente cercetari minutioase intreprinsa de o echipa de specialisti din cadrul US Geological Survey, nu mai putin de doua treimi din totalul celor circa 22.000 de ursi polari, care mai traiesc la ora actuala, vor disparea in urmatoarea suta de ani, daca nu se iau masuri severe.

Dr. Ateven Amstrup, conducatorul studiului, este de parere ca un astfel de dezastru ecologic ar putea fi inca oprit, in ciuda deteriorarii mediului ambiant al Arcticii, daca societatile umane puternic industrializate vor actiona la modul serios, nu doar declarativ, in privinta opririi emisiilor de gaze poluante.

"Oamenii sunt inconstienti daca cred ca pierderea unei specii emblematice precum ursul polar este o nimica toata. Este vorba despre o reactie in lant de care nu vom fi scutiti nici noi. Daca ursii polari vor muri din cauza caldurii, inseamna ca temperaturile de la Polul Nord au crescut atat de mari incat au topit toata gheata. Asta inseamna ca in zonele tropicale temeperaura va depasi chiar 60 de grade Celsius, iar in zonele temperate, caldurile vor fi mai mari decat cele din Africa de astazi", prognozeaza sumbru cercetatorul american.

Sursa: BBCNews