Incredibil! Google Body ne va transforma pe toti in medici (VIDEO)

17 12. 2010, 12:42

Denumita Google Body Browser (GBB), aplicatia 3D de ultima generatie este privita ca o realizare majora in studiul anatomic, programul avand potentialul de a revolutiona familiarizarea omului de rand cu trupul uman si chiar de a facilita cercetarile medicale. Gaselnita, a carei lansare oficiala abia urmeaza, ii permite utilizatorului sa exploreze corpul omenesc aproximativ in aceeasi maniera in care poate "naviga" pe Globul Pamantesc cu Google Earth.



Google va introduce, odata cu GBB, o noua tehnologie Internet denumita WebGL, care permite utilizarea graficii tridimensionale complexe pe paginile web obisnuite, fara a necesita instalarea unor plug-in-uri adaptate precum Flash sau Java. In filmuletul de prezentare a programului, eliberat recent pe Internet, browser-ul este folosit pentru a diseca trupul uman si a identifica organele, oasele si grupele musculare. Corpul analizat poate fi rasucit, manipulat si dezvelit pana la nivel de os pentru a se putea observa modul de lucru si de conectare al functiilor sale.

Anterior prezentarii oficiale a produsului, Google a eliberat o versiune disponibila pentru browserele care suporta tehnologia WebGL - intre care se numara si versiunile beta de Firefox si Google Chrome, versiune ce poate fi descarcata de pe pagina oficiala Google Body Browser.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: