Elefantii invadatori sunt stresati la maximum

20 12. 2010, 05:00

Ca o confirmare a banuielilor expertilor, in urma analizei microbiologice de laborator, s-au descoperit cantitati mari de glucocorticoizi metabolizati in fecalele colectate de la elefantii care distrugeau recoltele. Acest fapt, demonstreaza ca elefantii respectivi se aflau intr-un stres de natura psihologica, inainte de incursiunile lor in culturile agricole. Studiul a mai descoperit ca elefantii cu comportament distructiv sunt de cele mai multe ori adolescenti sau masculi.

Elefantii kenyeni nu traiesc doar in rezervatii si parcuri nationale, deoarece au un comportament migrator, deplasandu-se in functie de nevoile alimentare. Cand migreaza, elefantii trec deseori pe langa campuri cultivate cu porumb sau cartofi, tentatiile fiind astfel prea mari pentru a mai fi ocolite de uriasele creaturi, deseori flamande din cauza secetei.

Pe langa aceste motive, elefantii care se hranesc in culturile agricole sunt deseori alungati, agresati sau chiar ucisi de fermierii furiosi, blandele pahidermele fiind astfel nevoite sa adopte un comportament agresiv la adresa oamenilor.

Sursa: BBCNews