Aceasta este cea mai mica felicitare de Craciun!

27 12. 2010, 12:45

Fiind atat de minuscula, felicitarea nu poate fi admirata cu ochiul liber, pentru studierea ei detaliata fiind necesar un microscop.

Performanta de a realiza o astfel de capodopera a tehnologiei de ultima generatie apartine expertilor de nivel mondial profesorul David Cumming si dr. Qin Chen. Cei doi au reusit gravarea siluetei unui brad de Craciun, impreuna cu urarea "Seasons Greetings", pe un fragment de sticla de dimensiuni microscopice.

"Tehnologiile nano create de noi sunt printre cele mai bune din lume, din acest motiv este dificil sa explicam oamenilor obisnuiti performantele de care suntem capabili. Prin urmare, am decis sa realizam o felicitare microscopica pentru a proba acuratetea nanotehnologiei. Intregul proces de manufacturare a felicitarii a durat doar 30 de minute. Procesul de creare a designului felicitarii a durat mai mult decat productia in sine.

Felicitarea are latimea de 200 microni si inaltimea de 290 microni. Pentru a fi mai usor de inteles, un metru este alcatuit dintr-un milion de microni, iar grosimea firului de par uman este de circa 100 de microni", declara profesorul Cumming.

Sursa: ScotlandFeed