Virusologul francez Luc Montagnier emigreaza in China

06 01. 2011, 11:55

Potrivit lui Luc Montagnier, Estul este viitorul, nu Europa "terorismului intelectual", care-i arunca la gunoi pe "cercetatorii cu idei prea avansate". Virusologul francez, care in 1983 a descoperit virusul Hiv (la concurenta cu americanul Robert Gallo), si a fost trimis fortat la pensie la 65 de ani, ajuns acum la 78 de ani se considera inca "prea avansat" pentru standardele batranei Europe. Astfel ca si-a facut bagajele pentru a emigra in Est, unde autoritatile din China, aflate "la vanatoare de creiere", s-au aratat fericite sa-l primeasca pe laureatul Nobelului pentru Medicina 2008.

Universitatea Jiao Tong din Shanghai i-a donat lui Montagnier un laborator care-i poarta numele, dotat cu toata aparatura pe care acesta putea sa si-o doreasca. Oriunde s-ar afla, cercetatorul care in 2003 a propus ca Parkinsonul Papei Giovanni Paolo II sa fie tratat cu un extract de papaya fermentata, starneste insa controverse. Studiile pe care Montagnier intentioneaza sa le finalizeze in China privesc presupusele unde electromagnetice emise de ADN-ul anumitor virusuri patogene diluate in apa. Omul de stiinta vrea sa traseze portretul-robot al acestor emisii si sa genereze unde opuse pentru a bloca activitatea virusurilor. O teorie atat de bizara incat nicio revista stiintifica nu a acceptat s-o publice, si nici Montagnier nu a reusit sa gaseasca fonduri pentru a o testa. Cel putin pana acum.

Stirea inaugurarii Institutului Montagnier din Shanghai a fost insotita de un interviu acordat de cercetatorul francez revistei "Science". Dar revista americana a observat ca studiile acestuia amintesc de controversatele experimente cu privire la "memoria apei", care au fost initial considerate dovada eficientei homeopatiei, dar ulterior rapid desfiintate si trecute in categoria de "pura iluzie" tocmai de publicatia care le-a publicat in 1998.

"Studiile mele se afla la frontiera dintre fizica, medicina si biologie. Am descoperit ca prezenta ADN-ului, chiar si in doze extrem de scazute, genereaza variatii structurale in apa. Le putem masura prin intermediul semnalelor electromagnetice. Astfel se explica modalitatea prin care bacterii descompuse in apa cauzeaza daune cerebrale", a comentat omul de stiinta.

Asa ca, teoriile pe care revista "Science" le defineste drept "pseudo-stiintifice" vor fi testate in Shanghai, unde Montagnier a gasit "spirit de deschidere, dinamism si rapiditate de decizie".

Sursa: La Repubblica