Prima pagină D:News

Hotelul “Arca” – refugiul plutitor

Redactia Descopera.ro | 01.11.2011 | ● Vizualizări: 104
Hotelul “Arca” – refugiul plutitor     arhitectura, hotel, apa, incalzire globala, dezastru, inindatie, potop, arca + zoom
Galerie foto (3)

Cand nivelul marii va creste, din cauza incalzirii globale, iar apele vor acoperi mari portiuni de uscat, astazi locuite, ce le va ramane de facut oamenilor, decat sa se adaposteasca in cladiri plutitoare?

Waterworld intr-o viziune futurista: firma de arhitectura Remistudio, din Rusia a imaginat acest edificiu, in cadrul programului Architecture For Disaster Relief al Uniunii Internationale a Arhitectilor.

Ark Hotel - ce-si trage numele de la Arca lui Noe, simbol al supravietuirii intr-o lume distrusa de potop - este o constructie ingenioasa, ce poate "opera" atat pe uscat, cat si - la nevoie - pe apa, oferind conditiile esentiale pentru supravietuire in cazul unor inundatii masive, determinate de cresterea nivelului apelor marii.

Proiectata pentru a se autosustine pe termen lung, constructia este inzestrata cu panouri solare - pentru obtinerea de energie -, cu pereti transparenti pentru a reduce nevoia iluminarii artificiale si cu un sistem de colectare a apei de ploaie; de asemenea, cuprinde o mare cantitate de vegetatie, care va furniza oxigen si hrana.

Ramane de vazut cati oameni ar putea beneficia de astfel de "conditii de cazare" in cazul in care, intr-adevar, s-ar intampla ce e mai rau.

Sursa: Mail Online

FOTO: Remistudio/Solent