Hotelul “Arca” – refugiul plutitor

11 01. 2011, 13:14

Waterworld intr-o viziune futurista: firma de arhitectura Remistudio, din Rusia a imaginat acest edificiu, in cadrul programului Architecture For Disaster Relief al Uniunii Internationale a Arhitectilor.

Ark Hotel - ce-si trage numele de la Arca lui Noe, simbol al supravietuirii intr-o lume distrusa de potop - este o constructie ingenioasa, ce poate "opera" atat pe uscat, cat si - la nevoie - pe apa, oferind conditiile esentiale pentru supravietuire in cazul unor inundatii masive, determinate de cresterea nivelului apelor marii.

Proiectata pentru a se autosustine pe termen lung, constructia este inzestrata cu panouri solare - pentru obtinerea de energie -, cu pereti transparenti pentru a reduce nevoia iluminarii artificiale si cu un sistem de colectare a apei de ploaie; de asemenea, cuprinde o mare cantitate de vegetatie, care va furniza oxigen si hrana.

Ramane de vazut cati oameni ar putea beneficia de astfel de "conditii de cazare" in cazul in care, intr-adevar, s-ar intampla ce e mai rau.

Sursa: Mail Online

FOTO: Remistudio/Solent