Bancomatele sunt “la fel de murdare ca toaletele publice”

12 01. 2011, 13:25

Tastarea codului PIN il pune pe utilizatorul unui ATM in legatura cu aproximativ aceasi cantitate - si aceleasi tipuri - de bacterii ca cele contactate in momentul folosirii unei toalete publice, conchide un nou studiu.

Mostre recoltate din ambele locuri s-au dovedit a contine pseudomonade si bacili, si unele si celelalte responsabile de afectiuni comune, cum ar fi diareea. Microbiologul Richard Hastings, implicat in cercetare, s-a declarat surprins de concluzii.

Studiul a fost derulat ca urmare a unei sondari a opiniei publice, comandata de compania BioCote, cu referire la primele zece cele mai murdare locuri. In urma acestei chestionari, a reiesit ca oamenii plaseaza tastaturile bancomatelor spre capatul listei de zece locuri infectate, cu mult in urma toaletelor publice.

Totusi, 42% dintre respondenti au considerat ATM-urile murtare, un sfert au recunoscut ca incearca sa nu le foloseasca pentru a evita atingerea butoanelor, in timp ce 10% au declarat ca sterg cu o batista receptorul si tastele telefoanelor publice inainte de a le folosi.

Sursa: Metro

Descoperă lumea în care trăieşti: