Montagnier: „ADN-ul se teleporteaza”

17 01. 2011, 11:58

Zilele acestea, cercetatorul francez Luc Montagner (laureat al Premiului Nobel pentru Medicina) a dat publicitatii primele rezultate ale unui studiu cu potential revolutionar, conform caruia ADN-ul ar fi capabil sa se "teleporteze", prin intermediul emisiilor electromagnetice.

Ipoteza omului de stiinta este ca fiecare filament de ADN in parte (si la o adica, chiar fiecare gena) este in masura sa emita unde electromagnetice, care se propaga prin intermediul formarii de nanostructuri de apa; in plus, aceasta proprietate le-ar permite anumitor microorganisme sa infecteze celule la distanta, printr-un proces care aminteste de cel al teleportarii.

Materialul biologic a fost excitat electromagnetic de cercetatori, iar semnalele au fost capturate si amplificate printr-un computer. Rezultatele inregistrate sunt fara precedent: solutiile biologice extrase din culturi celulare bacteriene si virale emit unde electromagnetice la o frecventa foarte scazuta (intre 500 si 3000 Hz), si rezultate similare sunt obtinute analizand doar ADN-ul extras din aceleasi microorganisme. De asemenea, s-a mai observat si ca emisiile electromagnetice nu depind de cantitatea de celule utilizate in cultura, si ca gene individuale sunt capabile sa produca aceleasi emisii.

Acest lucru inseamna ca fiecare molecula de ADN in parte, supusa excitarii electromagnetice, este in masura sa emita semnale captabile: dar cum se ajunge la teleportarea ADN-ului dintr-o celula in alta?

Aici intervine elementul cel mai provocator si mai controversat al studiului lui Montagnier: oamenii de stiinta au observat ca emisiile de ADN provocau schimbari la nivelul nanostructurilor apei si ulterior, ei au demonstrat ca aceste emisii pot influenta si nanostructurile unei solutii apoase lipsite de elemente biologice. Considerand ca aceste aceste structuri specifice ar putea servi drept structura pentru reproducerea moeculei emitatoare, au inserat in eprubeta continand apa elementele necesare sintezei ADN-ului (enzima polimeraza, nucleotide si primeri). Iar atunci cand au analizat ADN-ul produs, cercetatorii au descoperit secvente identice cu cele originale in proportie de 98%.

In esenta, ADN-ul ar fi in masura sa transfere informatii despre propria structura prin intermediul apei, mergand pana la a reconstrui molecula intr-un alt ambient apos. Chiar si doar aceasta descoperire era de ajuns pentru a provoca furori in lumea stiintifica, dar Luc Montagnier merge si mai departe, lansand ipoteza ca aceasta proprietate ar fi cea utilizata de microorganisme pentru a infecta alte celule."Trebuie sa presupunem ca in prezenta celulelor eucariote, sinteza componentelor microplasmei poate fi instruita de ADN-ul microplasmei. O unica celula de microplasma este asadar suficienta pentru a genera infectia totala a linfocitelor", a explicat cercetatorul.

Sursa: Wired.it