Ceaiul Lipton nu va mai fi testat pe animale

02 02. 2011, 11:18

Organizaţia People for the Ethical Treatment of Animals a anunţat că reuşita a survenit după mai multe întâlniri între reprezentanţii PETA şi cei ai Unilever, cât şi după o campanie în care iubitorii animalelor au trimis 40.000 de emailuri către companie.

"După ce reprezentanţi ai PETA şi ai organizaţiilor afiliate din India şi Europa au mers la Londra pentru întâlniri cu reprezentanţii Unilever, compania a fost de acord să oprească toate testele de acest tip", a anunţat ONG-ul.

Şi Unilever a făcut un anunţ pe propriul site: "Ţinând cont de rolul de lider pe care îl avem în ceea ce priveşte protejarea mediului şi în obţinerea ceaiului nostru din surse ce respectă comerţul echitabil, Unilever se angajează să nu organizeze teste pe animale pentru ceaiurile şi băuturile pe bază de ceai pe care le producem, această decizie intrând în efect din acest moment".

PETA susţine că Unilever injecta porcii cu bacteria E. coli, ca apoi să-i hrănească cu ceai, pentru a vedea dacă acesta ajută în lupta cu infecţia.

De asemenea, PETA susţine că în cadrul testelor pe animale, Unilever ar fi îngrăşat iepuri, ca apoi să-i hrănească cu ceai pentru a verifica dacă acesta ajută la curăţarea arterelor de colesterol. Şi pe şoareci s-au făcut teste, acestora fiindu-le dat ceai pentru a vedea dacă acesta contracarează efectele nocive ale unei diete bogate în zahăr.

Testele pe animale doreau să descopere beneficii ale ceaiului, care să poată fi apoi folosite în marketarea ceaiurilor Lipton şi a produselor pe bază de ceai.

"Porcii nu vor mai fi infectaţi cu E. coli ca apoi să li se taie intestinele în timp ce încă sunt în viaţă, capetele iepurilor nu vor mai fi tăiate, iar alte teste ce implicau torturarea şi uciderea animalelor doar pentru a testa efectele pozitive ale produselor pe bază de ceai nu vor mai avea loc", a anunţat PETA într-un comunicat.
Sursa: France24