Prima pagină D:News

Cât costă cel mai scump porumbel din lume ?

Redactia Descopera.ro | 02.04.2011 | ● Vizualizări: 8492
Cât costă cel mai scump porumbel din lume ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Se pare ca bogăţia şi statutul social nu se mai măsoară doar în yacht-uri, vile somptuoase, avioane particulare sau maşini luxoase. In China, ultima modă printre milionarii locali constă în achizitionarea unui porumbel de curse, din liniile cele mai apreciate şi la preţuri record.

Un milionar chinez care a dorit să-şi ascundă identitatea. a stabilit un nou record în domeniul tranzacţiilor cu porumbei de rasă.

Cu ocazia unei licitaţii specifice, desfăşurată în Belgia, excentricul personaj a plătit numai putin de 200 000 $ pentru un singur porumbel, în condiţiile în care în decursul aceleiaşi licitaţii, o crescatorie de 218 porumbei era listată la 1,8 milioane $.

Porumbelul respectiv se numeste Blue Prince, are un pedigreee impecabil, şi este unul dintre cei mai apreciaţi porumbei voiajori de rasa belgiana din întreaga lume.

Moda curselor cu porumbei, datând în Ociident din perioada Imperiului Roman, a atins şi China, unde se bucura de un succes incredibil, mii de cluburi de columbofili fiind înregistrate în fiecare an în aceasta ţară asiatică.Sursa: TheWallStreetJournal