Americanii sunt convinşi că mănâncă sănătos

05 02. 2011, 00:00

"În marea lor majoritate, cetătenii americani cred cu tarie că mănâncă sănătos. Însă în momentul în care au fost întrebaţi despre cantităţile zilnice de dulciuri, grăsimi, fructe şi vegetale consumate, am descoperit că mare parte din concetăţenii noştri nu aveau habar nici măcar de cele mai elementare norme şi reguli de nutriţie sănătoasă", declară Nacy Metcalf, din partea Consumer Reports Health.

Rezultatele studiului sunt mai mult decât revelatoare - 43% dintre cetăţenii Unchiului Sam, beau cel putin o doză de bautură acidulata în fiecare zi, iar doar unul din patru americani declară intenţionează să slăbeasca în viitorul apropiat.

Un numar de patru din zece americani se declara gata să mănânce oricât, şi la orice oră din zi sau din noapte. Unul din trei americani susţine că are o greutate optima, cu toate că indicele masei sale corporale sau cântarul, demonstrează fără tăgadă că este obez.

Trei din zece americani sustin că mănâncă frecvent fructe şi legume in fiecare zi, cu toate că, conform faptelor, nu consumă mai mult de 3-5 fructe sau alte vegetale zilnic.

Întrebaţi de ce nu mănâncă mai multe verdeţuri şi fructe, primul motiv invocat de cetăţenii SUA, este acela că au mâncat deja îndeajuns de multe, al doilea motiv invocat de americani fiind acela ca, nu îşi cumpara mai multe legume şi fructe deoarece nu ar avea unde să le depoziteze...
No Comment!

Sursa: DiscoveryNews