Cum se vânează mistreţii în Spania? Cu arcul şi săgeata

07 02. 2011, 14:07

Mistreţii din Parque Natural de Collserola, situat în aria metropolitană Barcelona, au devenit o mare bătaie de cap; s-au înmulţit excesiv şi, adesea, depăşesc limitele parcului, făcând incursiuni în oraş.
În anul 2009, s-au înregistrat 199 de incidente implicând mistreţi ajunşi pe străzile Barcelonei; în 2010, numărul evenimentelor de acest gen a ajuns la 540.

Guvernul catalan preconizează reducerea, prin vânare, a numărului de animale din rezervaţia suprapopulată cu mistreţi, însă există un impediment: în incinta rezervaţiei nu este permisă folosirea armelor de foc.

Ca urmare, autorităţile au anunţat că vor implementa un proiect-pilot de vânare a mistreţilor cu arcuri şi săgeţi, pe baza unor permise speciale, foarte restrictive în ceea ce priveşte locurile şi momentele în care se va putea vâna în acest mod.

Evident, anunţul a suscitat reacţii dure din partea grupurilor ce militează pentru drepturile animalelor, Asociaţia pentru Apărarea Animalelor declarând că vînarea cu arcul este o practică medievală, care produce o moarte înceată şi chinuitoare.

Asociaţia şi-a exprimat surprinderea faţă de faptul că guvernul catalan adoptă o astfel de măsură, în timp ce încearcă, totodată, să acrediteze ideea că provincia Cataluña respinge cruzimea faţă de animale; asociaţia face referire la recenta şi controversata decizie a autorităţilor catalane de a interzice luptele cu tauri, încă legale în alte provincii ale Spaniei.

Sursa: The Register