Atenţie! Mobila carnivoră ne va intra în case (FOTO/VIDEO)

10 02. 2011, 12:27

Să începem cu ceasul digital de perete al artiştilor, care nu necesită baterie sau priză deoarece îşi recoltează energia necesară funcţionării din consumul de muşte. Acest ceas carnivor - 8 insecte "digerate" îl fac să meargă aproximativ 12 zile - este doar un prototip. Nu prinde suficiente prăzi încât să alimenteze atât motoraşul de hrănire cât şi funcţia de ceas, dar reprezintă un prim pas în această direcţie.



Printre dispozitive se numără şi o lampă alimentată în aceeaşi manieră, tot de insecte zburatoare, precum şi o măsuţă de cafea, mai cruntă, care lasă la vedere bucăţele de brânză ce atrag şoarecii. Odată ce muşcă momeala, rozătoarele sunt prinse, trase către unul dintre picioarele mesei şi ghilotinate de o lamă rotitoare. Fireşte, energia astfel rezultată este folosită pentru acţionarea mecanismelor folosite în capturile ulterioare.



Acest... progres pare să ne ducă ceva mai aproape de împlinirea scenariului preferat al multor amatori de ştiinţifico-fantastic, conform căruia într-o zi maşinile vor dezvolta minţi proprii, vom învăţa cum să se repare, cum să se reproducă şi cum să îşi găsească surse de energie, ajungând să ne succeadă evolutiv şi să devină rapid un fel de supra-fiinţe care vor stăpâni Pământul.

Sursa: NPR

Descoperă lumea în care trăieşti: