Prima pagină D:News

Uitaţi motorul de cautare! Întâmpinaţi motorul de răspunsuri!

02.14.2011 | ● Vizualizări: 221
Uitaţi motorul de cautare! Întâmpinaţi motorul de răspunsuri!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

“Magicienii” computerelor susţin că au exploatat o tehnologie de ultimă generaţie pentru a crea un site cu adevărat inteligent.

Pagina www.trueknowledge.com este un "motor de răspunsuri"online, ce deschide noi orizonturi oferind răspunsuri directe laîntrebări, pretind creatorii săi.

Co-fondatorul proiectului, William Tunstall-Pedoe, din Cambridge,susţine că website-ul este un instrument de tipul "sună un prieten"al Internetului, capabil să răspundă la "miliarde" deîntrebări.

Elementul inedit al noului motor vine din faptul "nu facetrimiteri la articole în care se menţionează cuvintele dintr-oîntrebare, ci oferă un răspuns direct la aceasta. Întreabă-l cânds-a născut Bob Dylan şi îţi va răspunde pur şi simplu. Iar dacă nucunoaşte răspunsul, va zice că nu ştie", mai adaugă Tunstall.

Desigur, noul site nu deţine răspunsul la orice întrebare, dar ceicare l-au conceput îi lărgesc constant baza de date. Tot creatoriitrueknowledge.com susţin că acesta este o întrebunţare la cel maiînalt nivel al tehnologiei informaţiei; programul foloseşte othenologie semantică unică, aflată vreme de mulţi ani îndezvoltare.

Practic, motorul de răspunsuri înţelege întrebările utilizatorilor,reprezintă cunoaşterea într-o manieră pecare sistemul o poate înţelege şi procesa. El poate combinacunştinţele existente astfel încât să răspundă la întrebări într-omaniera cu totul nouă.

Sursa:Dailymail

Descoperă lumea în caretrăieşti: