Prima pagină D:News

Uitaţi motorul de cautare! Întâmpinaţi motorul de răspunsuri!

Redactia Descopera.ro | 02.14.2011 | ● Vizualizări: 240
Uitaţi motorul de cautare! Întâmpinaţi motorul de răspunsuri!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

“Magicienii” computerelor susţin că au exploatat o tehnologie de ultimă generaţie pentru a crea un site cu adevărat inteligent.

Pagina www.trueknowledge.com este un "motor de răspunsuri" online, ce deschide noi orizonturi oferind răspunsuri directe la întrebări, pretind creatorii săi.

Co-fondatorul proiectului, William Tunstall-Pedoe, din Cambridge, susţine că website-ul este un instrument de tipul "sună un prieten" al Internetului, capabil să răspundă la "miliarde" de întrebări.

Elementul inedit al noului motor vine din faptul "nu face trimiteri la articole în care se menţionează cuvintele dintr-o întrebare, ci oferă un răspuns direct la aceasta. Întreabă-l când s-a născut Bob Dylan şi îţi va răspunde pur şi simplu. Iar dacă nu cunoaşte răspunsul, va zice că nu ştie", mai adaugă Tunstall.

Desigur, noul site nu deţine răspunsul la orice întrebare, dar cei care l-au conceput îi lărgesc constant baza de date. Tot creatorii trueknowledge.com susţin că acesta este o întrebunţare la cel mai înalt nivel al tehnologiei informaţiei; programul foloseşte o thenologie semantică unică, aflată vreme de mulţi ani în dezvoltare.

Practic, motorul de răspunsuri înţelege întrebările utilizatorilor, reprezintă cunoaşterea într-o manieră pe care sistemul o poate înţelege şi procesa. El poate combina cunştinţele existente astfel încât să răspundă la întrebări într-o maniera cu totul nouă.

Sursa: Dailymail

Descoperă lumea în care trăieşti: