Oamenii de ştiinţă caută leac pentru uitare

22 02. 2011, 13:07

O echipă de cercetare de la CPS Research din Glasgow susţine că există dovezi puternice în sprijinul ideii că lumea devine tot mai neatentă şi mai distrată pe măsură ce încearcă să se adapteze la asaltul de informaţii lansate dinspre telefoanele mobile, Internet, radio şi televiziune.

Ca rezultat imediat şi observabil al destabilizării, oamenii încep să uite amplasarea diferitelor obiecte de uz casnic, precum şi numele unor cunoscuţi. Oamenii de ştiinţă investighează acum posibilităţile de vindecare a acestei deficienţe cognitive prin administrarea unei doze scazute de clorhidrat de memantină, un medicament prescris în tratarea bolii Alzheimer.

"Uitarea este o parte obişnuită a îmbătrânirii, dar studiile recente demonstrează că ea afectează acum oameni mult mai tineri, ca rezultat al unor activităţi multiple şi intense, precum şi în urma alimentării excesive cu informaţii pe diverse canale mediatice consumate zilnic", este de parere dr. Alan Wade de la CPS. Mai multe serii de teste urmează a fi efectuate pe eşantioane de subiecţi având diferite vârste, pentru a se stabili nivelul de afectare şi eventualele remedii.

Sursa: STV

Descoperă lumea în care trăieşti: