Adevărata faţa a lui Oetzi-Omul Gheţurilor (FOTO)

01 03. 2011, 13:21

Cu ajutorul imaginilor de tip 3D şi al tehnologiilor criminalistice avansate, doi artişti olandezi - Alfons şi Adrie Kennis - au reuşit re-crearea fidelă a înfăţişarii celei mai celebre mumii din prezent.
De un singur aspect nu au fost siguri: culoarea ochilor lui Oetzi, prin urmare au decis sa-i facă ochii căprui.

Modelul, finisat în detaliu, este găzduit de Muzeul de Arheologie al Tirolului de Sud din Bolzano. Oetzi a fost descoperit din întâmplare, în luna septembrie a anului 1991, în Alpii de Est, chiar pe graniţa austriaco-italiană, de către un cuplu de turişti germani care călătoreau prin Valea Oetz, de unde şi-a primit numele celebra mumie.

Oetzi avea aproximativ 46 ani când a pierit în urma unei morţi violente. Examinările ulterioare de laborator au relevat că Oetzi a fost rănit grav de o săgeată, dupa care atacatorii săi l-au ucis cu o puternică lovitură de măciucă, care l-a nimerit în regiunea facială.

Arheologii cred că Oetzi era un vânător sau un războnic care a murit în urma unei confruntări cu un trib rival. În preajma sa au fost descoperite o tolbă cu săgeţi, un arc şi un topor primitiv din bronz.
Oetzi avea înaltimea de 159 cm, suferea de artrită şi era infestat cu viermi intestinali.



Sursa: DailyMail