Vikingi decapitaţi făra milă de anglo-saxoni

11 03. 2011, 13:04

Muncitorii în construcţii care lucrau la o clădiredin Mare Britanie au dat accidental peste un cimitir vechi de peste 1. 000 ani.

Mormântul conţinea o masă compactă de schelete umane, precum şi un număr de 51 de cranii înfipte în ţepe de lemn.

Testele ştiinţifice au evidenţiat faptul că indivizii executaţi erau tineri bărbaţi care aveau aproximativ 20 de ani în momentul morţii.

Pe baza analizelor chimice efectuate asupra dinţilor care au aparţinut unui număr de 10 vikingi executaţi, s-a stabilit că aceştia proveneau din Peninsula Scandinavă, unul dintre ei având originea de dincolo de Cercul Polar.

Lotul celor 51 de jefuitori vikingi nenorocoşi a fost capturat de către localnicii anglo-saxoni, cândva între anii 910-1030, o perioadă istorică în care vikingii efectuau numeroase expediţii de jaf în Europa şi insulele britanice.

"Războinicii nordului au avut parte de o moarte oribilă. Capetele nu le-au fost retezate cu o singură lovitură precisă. Se pare că fie călăul era un începător, fie s-a dorit să li se taie capul cât mai lent pentru a provoca în mod deliberat durere. Unul dintre vikingi a încercat într-un ultim gest să se apere cu propriile mâini de lama sabiei, deoarece am găsit urme de tăieturi pe oasele palmelor, ca şi cum acesta ar fi încercat să prindă lama sabiei", declară Ceri Boston, arheolog şi medic legist.



Sursa: DiscoveryNews