Prima pagină D:News

O dietă bogată în vitaminele B reduce riscul de sindrom premenstrual

Redactia Descopera.ro | 03.14.2011 | ● Vizualizări: 1696
O dietă bogată în vitaminele B reduce riscul de sindrom premenstrual     sindrom premenstrual, vitamina b, riboflavina, tiamina + zoom
Galerie foto (1)

Femeile care urmează o dietă bogată în vitaminele B au un risc mai mic de a suferi de sindromul premenstrual, arată un nou studiu.

Cele ce au consumat mai mult spanac şi cereale fortificate au avut un risc cu 25% mai mic de a suferi de SPM, susţine un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Însă această scădere a riscului nu a fost observată în cazul femeilor ce au obţinut vitaminele B din suplimentele nutritive.

Printre simptomele sindromului premenstrual se numără anxietatea, depresia, iritabilitatea, durerile abdominale, oboseala şi balonarea. Acest sindrom afectează o femeie din şase, iar pentru tratament se prescriu de obicei antidepresive şi anticoncepţionale. Acest tratament medicamentos este scump şi are, de obicei, efecte secundare.

O dietă bogată în vitamina B poate preveni aceste probleme, fără efectele secundare asociate medicamentelor folosite pentru tratament.

Pentru a obţine cantităţi suficiente de tiamină şi riboflavină, cercetătorii recomandă cereale fortificate, orez sălbatic, fasole şi 100 de grame de carne roşie. De asemenea, o sursă bogată de tiamină şi riboflavină este drojdia.

Deşi sindromul premenstrual este studiat de câteva decenii, cauzele sale nu sunt încă înţelese.

Sursa: Reuters