Prima pagină D:News

Kazahstanul va reintroduce tigrii în fauna locală

Redactia Descopera.ro | 04.03.2011 | ● Vizualizări: 406
Kazahstanul va reintroduce tigrii în fauna locală     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Autorităţile din Kazahstan alături de World Wildlife Fund vor demara un progam ambiţios destinat reintroducerii tigrilor din Turan în acestă ţară central-asiatică.

Tigrii de Caspica sau de Turan, cum mai sunt denumiţi, constituiau o populaţie distinctă care a fost din nefericire exterminată în totalitate încă din decursul secolului trecut.

Ecologii kazahi afirmă că programul de reintroducere constă în eliberarea în sălbăticie a câtorva perechi de tigri siberieni, subspecie aproape identică din punct de vedere genetic cu tigrii de Caspica.

"Din acest motiv, vom pune bazele unei rezervaţii unice care curpinde fragmente din asa numitul tugai-habitatul originar al tigrilor de Caspica. Rezervaţia va fi constituită undeva în partea de sud a lacului Balkhash, unul dintre cele mai amri lacuri cu apă dulce din Asia", declară Karim Masimov, prim ministrul kazah.

Rusia, deţine cel mai mare nucleu de tigri siberieni care traăiesc în sălbăticie la ora actuală.
În cadrul Tiger Forum, desfăşurat la Sankt Petersburg, la finele anului trecut, Vladimir Puti declara că Rusia este gata să ajute Iranul si Kazahstanul să-şi reintroducă tigrul ca specie de sine stătătoare în fauna locală.Sursa: RiaNovosti