Prima pagină D:News

Animalele sălbatice, interzise în circurile din Marea Britanie!

Redactia Descopera.ro | 04.04.2011 | ● Vizualizări: 207
Animalele sălbatice, interzise în circurile din Marea Britanie!     marea britanie, circ, animale sălbatice, tigri, elefanti, lei, camile + zoom
Galerie foto (1)

Guvernul Marii Britanii va interzice circarilor să se mai folosească de animalele sălbatice în spectacolele lor.

Secretarul de mediu al Marii Britanii, Caroline Spelman, consideră că este imoral ca într-o societate modernă să foloseşti elefanţi, tigri, lei, cămile şi animale exotice pentru a efectua trucuri în faţa publicului. Călătoriile îndelungate efectuate an de an în camioane sunt dăunătoare animalelor sălbatice, a adăugat ea.

Parlamentarii britanici au fost informaţi de luna trecută că noua politică a guvernului în acest domeniu este "aproape de finalizare". Oficialii de la Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale lucrează la ultimele detalii pentru a se asigura că nu există niciun conflict cu legislaţia europeană.

Dr. Ros Clubb, cercetător şef la RSPCA, grupare ce a cerut interzicerea folosirii animalelor sălbatice de către circuri, a declarat că "este vorba despre momentul în care Marea Britanie se arată a fi cu adevărat o naţiune care iubeşte animalele".

Această cerere a fost înaintată la o săptămână după ce un îngrijitor român a bătut cu o furcă şi cu picioarele elefantul Anne, în vârstă de 59 de ani. Anne a fost mutată în Longleat Safari Park în Wiltshire, şi va fi ţinută departe de astfel de comportamente agresive.

În acest moment, circurile care călătoresc trebuie să respecte aceeaşi lege ce reglementează modul în care animalele de companie trebuie să fie tratate. Deşi o lege mai strictă se aplică asupra grădinilor zoologice, aceasta nu are efect asupra circurilor.

Deşi în 1976 a fost adoptată o lege conform căreia comerţul nelicenţiat cu animale, cum ar fi leii, tigrii şi elefanţii pentru colecţii private sau organizaţii comerciale, să fie interzis, şi aceasta include o excepţie pentru circuri. Singura lege care este aplicată şi persoanelor de la circ implicate în transportul animalelor sălbatice, nu este destinat să protejeze bunăstarea acestora, fiind considerată ineficientă în ultimul raport al guvernului britanic pe această temă.

Într-un studiu realizat recent, 94% din cele 10.000 de persoane intervievate au răspuns că sunt de acord cu interzicerea folosirii animalelor în cadrul spectacolelor de circ.

Liz Tyson, director al Societăţii de Protecţie a Animalelor Captive, a declarat că "după mai mult de 50 de ani de campanie, suntem încântaţi să auzim că Guvernul urmează să interzică reprezentaţiile cu animale în cadrul circurilor".

Sursa: Sunday Express