Cei cu vederi politice de dreapta sunt mai temători şi anxioşi

11 04. 2011, 10:12

Persoanele care au orientări de dreapta prezintă suprafeţe mai mari ce sunt implicate în sentimentele de frică şi de anxietate în comparaţie cu cei ce au convingeri de stânga.

Cercetările realizate de University College London explică de ce liberalii şi conservatorii poartă discuţii contradictorii, fără a ajunge la o înţelegere.

Studiul a implicat analizarea structurii creierului cu ajutorul unui scanner a doi parlamentari, Stephen Pound (laburist) şi Alan Duncan (conservator). De asemenea, alţi 90 de studenţi au fost întrebaţi despre orientările lor politice, după ce, în prealabil, au fost examinaţi pentru alte studii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele ce aderă la punctele de vedere conservatoare au amigdala cerebrală mai mare, această parte a creierului fiind asociată adesea cu emoţiile şi anxietatea. Pe de altă parte, girusul cingular, ce este asociat cu curajul şi partea optimistă a vieţii, este mai puţin dezvoltat la persoanele cu concepţii de dreapta.

Studiul întăreşte rapoartele psihologice care susţin că persoanele conservatoare sunt mai sensibile la ameninţări şi dezvoltă anxietate în faţa incertitudinilor, în timp ce liberalii tind să fie deschişi la noi experienţe.

Doctorul Ryota Kanai, ce a condus acest studiu, afirmă că această cercetare ar putea explica de ce doi oameni au păreri diferite despre acelaşi subiect, unii oameni având o perspectivă tradiţională, pe când alţii privesc problema dintr-un punct de vedere modern.

Sursa: The Telegraph