Injecţiile cu Botox perturbă „înţelegerea” emoţională

29 04. 2011, 00:00

Un nou studiu efectuat de University of Southern California (USC) în colaborare cu Duke University şi publicat în Social Psychological and Personality Science relevă faptul că femeile care îşi fac tratamente cu Botox descifrează mai greu expresiile faciale ale altor oameni.

Autorii studiului au efectuat experimente pentru a demonstra că oamenii imită expresiile faciale ale interlocutorilor lor pentru a descifra stări emoţionale, cum ar fi teama, îngrijorarea sau fericirea. Singura problemă este că oamenii care folosesc Botox nu pot face acest lucru cu acurateţe, deoarece tratamentul imobilizează unii muşchi ai feţei.

De asemenea, echipa de cercetători a comparat utilizatorii de Botox cu oameni care au folosit un alt agent antirid, numit Restylane. Rezultatele au arătat cu cei ce folosesc Restylane pot desluşi mimica celor din jur cu o acurateţe de 77%, pe când cei ce se tratează cu Botox pot face asta doar în proporţie de 70%.

David T. Neal, profesor de psihologie în cadrul USC, a explicat că rezultatele studiului arată legătura dintre corp şi minte, dar şi faptul că organismul uman oferă feedback-ul care ne ajută să "navigăm" în lumea socială.

Sursa: FOXNews