Cel mai nou robot militar: tancul de buzunar! (VIDEO)

03 05. 2011, 10:25

Dotat şi cu o cameră video care oferă o imagine de 360 de grade, robotul poate transmite aceste imagini către un ecran cu touchcreen ce se montează pe încheietura mâinii, care are şi rol de operator al unităţii de control.

Robotul are dimensiunile de 26 cm lungime, 23 cm lăţime şi 10 cm înălţime şi căntăreşte sub 2.5 kg. Acesta poate evita obstacole de 20 cm, poate rezista la o cădere de la o înălţime de aproximativ cinci metri, poate sta sub apă până la o adâncime de un metru şi poate atinge o viteza de 5.5 km/h.

Pe lângă echipamentul video montat pe micul robot, există şi un echipament audio, care va ajuta soldaţii să asculte ceea ce se întâplă în jurul robotului, dar şi să poată trimite mesaje oamenilor de pe câmpul de luptă.

Robotul are autonomie timp de şase ore în care se poate deplasa oriunde este necesar, dar poate rezista până la zece ore în stare pasivă, în timp de observaţie.

Preţul oficial al iRobot nu a fost făcut public, dar se presupune că ar valora în jur de 100$, iar FirstLook se crede că are mii de exemplare pregătite pentru a fi livrate.

Sursa: iRobot