Costumul de baie ce captează energia solară va putea încărca telefoanele mobile pe plajă

04 06. 2011, 00:04

Costumul, fiind confecţionat din panouri foto-voltaice, cusute cu fir conductor, permite purtătorului să conecteze un iPod sau o camera foto la un port USB pentru încărcare cu energie electrică.

Un astfel de costum de baie, proiectat de Andrew Schneider, este cusut în aproximativ 80 de ore şi poate costa mai mult de 120 de lire sterline, în fucţie de mărimea dorită.

Pentru prototipul său, Schneider a folosit 40 de panouri foto-voltaice, unite între ele într-un mod anume pentru a obţine tensiunea şi amperajul exact.

Înotătorii se vor putea bucura fără probleme de apă, cu condiţia ca niciun dispozitiv electric să nu fie conectat în timpul înotului şi ca după baie, panourile să fie uscate atunci când se doreşte conectarea la portul USB.

Absolventul Universităţii din New York a vrut iniţial să conceapă o pereche de bikini care să răcească berea folosind joncţiunea Peltier (care prespune degajarea sau absorbţia de căldură la joncţiunea dintre doi conductori diferiţi, metal sau semiconductor, când prin aceasta circulă un curent electric). Dându-şi seama că suprafaţa unui bikini nu este destul de mare, Schneider se axează acum pe crearea unui astfel de sistem pentru pantalonii de înot ai bărbaţilor.

Înventatorul spune că a fost dificil să menţină un echilibru între suprafaţa de care avea nevoie pentru a prodice destulă energie şi designul sexy, caracteristic bikinilor.

Sursa: Daily Mail