Incredibil: un cercetător japonez a folosit deşeuri umane pentru a sintetiza carne comestibilă! (VIDEO)

18 06. 2011, 00:00

Mitsuyuki Ikeda, cercetător la Laboratorul Okayama, a dezvoltat bucăţi de carne bazate pe proteine provenite din excremente umane. Oficialii sistemului de canalizare din Tokyo l-au abordat pe omul de ştiinţă din cauza unei supraabundeţe a murdăriei din canalizare. Aceştia l-au rugat să exploreze posibilităţile de utilizare a acestui "nămol". Cercetătorul a descoperit că murdăria din canalizare conţinea o multitudine de proteine, graţie bacteriilor.

Cercetătorii au extras aceste proteine şi le-au combinat cu un potenţiator de reacţie şi le-au pus într-un "explozor" care a creat o "friptură" artificială. Carnea conţine 63% proteine, 25% carbohidraţi, 3% lipide şi 9% minerale. Cercetătorii au colorat carnea artificială cu ajutorul unui colorant alimentar roşu şi au sporit aroma cu proteine de soia. Testele iniţiale au subliniat faptul că oamenii au considerat carnea artificială ca având gust de carne de vită.

Oamenii de ştiinţă speră ca această carne artificială să aibă acelaşi preţ ca şi cea provenită din surse animale, deşi în momentul de faţă aceasta costă de 10-20 de ori mai mult din cauza cheltuielilor necesare cercetării.

Profesorul Ikeda înţelege barierele psihologice pe care oamenii ar trebui să le depăşească pentru a mânca alimente create din fecale umane. Dar cercetătorii speră ca odată ce studiile vor fi terminate, oamenii să fie capabili să treacă cu vederea aceste detalii ale provenienţei cărnii pe care o consumă şi să fie responsabili pentru mediu şi să fie conştienţi de conţinutul redus în calorii.

Iată procesul prin care profesorul Ikeda a sintetizat carnea din excremente umane:

Sursa: DigitalTrends