Roboticienii japonezi au creat robotul care te îmbrăţişează (VIDEO)

27 06. 2011, 10:29

Sense-Roid este un robot diferit, conceput pentru a oferi utilizatorilor afecţiune - astfel, atunci când îmbăţişezi un manechin de tip Sense-Roid, acesta te îmbrăţişează înapoi.

Robotul a fost creat de un student japonez de la Universitatea de Electro-Comunicaţii şi este practic un trunchi de manechin îmbrăcat cu o veste specială. Utilizatorul poartă de asemenea o vestă, iar atunci când cele două articole de îmbrăcăminte se conectează, ele se umflă cu aer şi vibrează într-un mod special care simulează o îmbrăţişare reală.

În realitate, Sense-Roid imită presiunea din imbrăţişarea utilizatorului, astfel că îmbrăţişând manechinul este ca şi cum te-ai îmbrăţişa pe tine însuţi. Dispozitivul detectează natura exactă a îmbrăţişării cu ajutorul unor microsenzori, apoi răspunde în acelaşi fel în timp real.

Nu există planuri care să indice faptul că Sense-Roid ar putea deveni mai mult decât un prototip, însă această invenţie ar putea constitui un punct de start pentru alţi roboţi, mai sofisticaţi, care să ofere utilizatorilor afecţiune.

Sursa: PopSci