Şoferii americani, sfătuiţi să cumpere centuri de siguranţă pentru câini

02 07. 2011, 01:02

Mulţi nu suportă să fie despărţiţi de animalele lor de companie, dar câinii lăsaţi liberi în maşini pot fi periculoşi, distrăgând atenţia şoferului. De asemenea, ei pot fi răniţi în accidente, la fel ca oamenii.

Un studiu efectuat Asociaţia Americană de Automobilism în colaborare cu o companie producătoare de hamuri pentru câini, Kurgo, arată că o treime din proprietarii de câini recunosc că sunt distraşi de câinii lor în timp ce conduc. Acest fapt reprezintă un risc pentru siguranţa rutieră.

Asociaţia Medicilor Veterinari din Statele Unite susţine şi ea utilizarea centurilor de siguranţă pentru câini într-o campanie de promovare a siguranţei animalelor în maşină.

Hamurile se potrivesc în jurul corpului animalului şi se leagă de centura de siguranţă ataşată scaunului auto. Unii producători oferă suporturi care se prind de scaunul maşinii, create special pentru câinii de talie mică, pe când alţii produc hamuri care le permit câinilor să se deplaseze.

În cazul în care câinele nu suportă să fie legat pe timpul călătoriei, specialiştii spun că ar fi bine să luaţi cu dumneavoastră jucăriile sale preferate, dar şi biscuiţii pe care îi adoră, pentru a-l tine ocupat, mai ales în cazul călătoriilor lungi.

Sursa: NY Times