Prima pagină D:News

Renunţă la automobil şi primeşti un abonament la transportul în comun valabil toată viaţa!

Redactia Descopera.ro | 07.14.2011 | ● Vizualizări: 103
Renunţă la automobil pentru un abonament pe viaţă la transportul în comun!     murcia, campanie, initiativa, transport in comun, automobil, poluare + zoom
Galerie foto (2)

Guvernul oraşului spaniol Murcia a lansat o iniţiativă care oferă oamenilor un permis de călătorie cu transportul public pentru tot restul vieţii, în schimbul renunţării la vechile lor automobile.

Mişcarea face parte din campania de reducere a numărului de maşini din oraş. Guvernul a invitat cetăţenii să se înregistreze până la sfărşitul lunii iunie pentru a beneficia de un permis de călătorie pentru deplasarea pe rutele oraşului cu ajutorul noului tramvai construit, valabil pentru restul vieţii, în schimbul propriilor lor maşini. Singura cerinţă a fost ca maşina să fie funcţională şi să fi trecut de revizia anuală.

Maşinile au fost expuse publicului, acesta având posibilitatea de a comenta pe Facebook şi Twitter. La fiecare comentariu primit, mecanicii mai scoteau o componentă a maşinii, până când acestea dispăreau din oraş.

Pentru a mări interesul către această iniţiativă şi pentru a promova noul tramvai, s-au amplasat unele autovehicule în locuri neobişnuite pentru ilustra cât de dificil a fost să se găsească locuri de parcare.

Odată ce maşinile au dispărut, proprietarii au fost recompensaţi cu un permis de călătorie pentru tot restul vieţii lor, neţinându-se cont de vârsta acestora.

Pentru Murcia, acestă campanie a fost realizată pentru o perioadă limitată, dar este interesant de văzut dacă alte oraşe vor adopta tactici similare pentru a încuraja oamenii să folosească transportul public.

Sursa: Wired