Vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus? Mâncaţi din farfurii mai mici, recomandă specialiştii

09 08. 2011, 11:44

Cercetătorul american Brian Wansink, de la Universitatea Cornell, a declarat că unul dintre studiile sale a analizat modul în care cinefilii mănâncă floricele de porumb din recipiente mari şi foarte mari.

Cei care aleg porţiile mai mari mănâncă, în medie, cu 45% mai mult; chiar şi atunci când floricelele nu mai sunt foarte proaspete, aceştia mănâncă mai mult cu 34%.

Un alt studiu, realizat pe copii, a demonstrat că aceştia au tendinţa de a mai cere o porţie de cereale atunci când mănâncă dintr-un castron mai mare, faţă de cei care aleg să mănânce din castroane mai mici.

Dr. Wansink a declarat, la un congres al Asociaţiei Americane de Psihologie, că oamenii au pierdut până la un kilogram prin simpla schimbare a mărimii farfuriilor din care mănâncă, prin evitarea alimentelor nesănătoase şi luarea meselor fără prezenţa televizorului.

De asemenea, dr. Wansink a declarat că ideea că stomacul nostru ne va anunţa atunci când este plin este greşită. Rezultatele studiilor sale arată că senzaţia de saţietate e influenţată de factori externi precum mărimea recipientelor şi a porţiilor şi de atenţia acordată actului de a mânca.

Sursa: Mail Online