Home » D:News » Protejează-ţi inima mâncând multă ciocolată!

Protejează-ţi inima mâncând multă ciocolată!

Protejează-ţi inima mâncând multă ciocolată!
Publicat: 30.08.2011
Consumul ridicat de ciocolată ar putea fi asociat cu reducerea cu o treime a riscului de apariţie a bolilor de inimă, arată un studiu prezentat la Paris în cadrul Congresului Societăţii Europene de Cardiologie.

Descoperirea confirmă rezultatele unor studii anterioare care susţineau legătura dintre consumul de ciocolata şi sănătatea inimii.

Organizaţia Mondială a Snănătăţii estimează că până în 2030, aproape 23,6 milioane de oameni vor muri din cauza unor boli de inimă. Cu toate acestea, stilul de viaţă şi dieta sunt principalii factori în prevenirea acestor boli.

O serie de studii recente au arătat că ciocolata are o influenţă pozitivă asupra sănătăţii umane, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatoare. Acestea includ reducerea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină (un stadiu în dezvoltarea diabetului zaharat).

Având în vedere că nu existau destule dovezi cu privire la modul în care consumul de ciocolată afectează inima, doctorul Oscar Franco, de la Universitatea Cambridge, a efectuat o analiză la scară largă a probelor existente pentru a evalua efectele consumului de ciocolată asupra evenimentelor cardiovasculare precum atacul de cord şi accidentele vasculare cerebrale.

Cercetătorii au analizat rezultatul a şapte studii în care au fost implicaţi 100.000 de participanţi cu sau fără afecţiuni ale inimii. Pentru fiecare studiu, aceştia au comparat grupul care consuma cea mai multă cantitate de ciocolată cu cei care se aflau la cealaltă extremă. În cinci din cele şapte studii s-a găsit o legătură între consumul de ciocolată şi riscul apariţiei evenimentelor cardiovasculare. Aceştia au descoperit că în cazul unui consum ridicat de ciocolată riscul apariţiei bolilor de inimă s-a redus cu 37 de procente, iar posibilitatea unui atac de cord a scăzut cu 29 de procente, comparativ cu cazul unui consum scăzut de ciocolată. De asemenea, studiile nu au făcut diferenţe între ciocolata albă sau neagră şi au inclus batoanele de ciocolată şi băuturile, biscuiţii sau deserturile care conţineau ciocolată.

Autorii raportului au spus că rezultatele trebuie interpretate cu multă prudenţă, datorită faptului că ciocolata din comerţ conţine foarte multe calorii, iar consumul excesiv poate duce la creşterea în greutate, ceea ce amplifică riscul apariţiei diabetului şi bineînţeles, a bolilor de inimă.

Sursa: Eurekalert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
Japonezii dau în judecată Guvernul din cauza schimbărilor climatice
Japonezii dau în judecată Guvernul din cauza schimbărilor climatice
România și alte șase țări europene, responsabile de 90% din produse contrafăcute reținute în UE
România și alte șase țări europene, responsabile de 90% din produse contrafăcute reținute în UE
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, are unghiile tăiate. Păi cine poate să aibă unghiile tăiate? Un terorist”
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, ...
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ