Home » D:News » Avortul poate afecta sănătatatea psihică a femeilor

Avortul poate afecta sănătatatea psihică a femeilor

Avortul poate afecta sănătatatea psihică a femeilor
Publicat: 03.09.2011
Un studiu a demonstrat că femeile care se confruntă cu un avort au un risc dublu de a suferi de boli mintale, în comparaţie cu cele care nu au avortat niciodată, iar 10% dintre femeile care au probleme psihice suferă de acestea ca urmare a unui avort.

Astfel s-a ajuns la crearea unui amendament la un proiect de lege, care să le oblige pe femeile care avortează să meargă mai întâi la un consilier independent.

În prezent, organizaţiile care se ocupă de întreruperi de sarcină oferă şi consiliere, dar criticii susţin că sfaturile oferite pot fi de multe ori părtinitoare.

Studiul a fost efectuat de cercetătoarea americană Priscilla Coleman şi publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie.

Rezultatele lui aduc noi date, care se adaugă constatărilor anterioare făcute publice în urmă cu trei ani şi care puneau sub semnul întrebării ideea – susţinută de adepţii avorturilor – că întreruperea sarcinii ar duce la micşorarea riscurilor pentru sănătatea femeilor, nu la creşterea lor.

Studiul profesorului Coleman s-a bazat pe analiza a 22 de proiecte separate, care analizau la rândul lor experienţele unui total de 877.000 de femei, dintre care 163.831 suferiseră un avort.

Rezultatele au indicat faptul că avortul este asociat cu o creştere (moderată până la foarte mari) a riscului de apariţie a unor probleme psihice.

În general, rezultatele au demonstrat că femeile care au suferit un avort au avut un risc cu 81% mai mare de a avea probleme de sănătate psihică, iar în cazul a aproximativ 10% dintre aceste femei, problemele s-au datorat direct întreruperii sarcinii.

Studiul a sugerat că avortul este asociat cu un risc cu 34% mai mare de a suferi de anxietate şi cu 37% mai mare de a suferi de depresie. De asemenea, a fost descoperit un risc cu 110% mai mare de a abuza de alcool, cu 220% mai mare de a abuza de canabis şi un risc cu 155% mai crescut de tentativă de suicid.

Profesorul Coleman a declarat că cercetarea sa a fost realizată pentru a evidenţia faptul că avortul trebuie şi el luat în considerare, printre alţi factori de risc care pot creşte probabilitatea apariţiei unor probleme de sănătate mentală.

Ea a subliniat faptul că acest risc asociat cu avortul trebuie făcut cunoscut femeilor, în cadrul consilierii anterioare întreruperii de sarcină.

Sursa: Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase