Prima pagină D:News

Primul zbor spaţial disponibil publicului larg ar putea avea loc în 12 luni

Redactia Descopera.ro | 09.17.2011 | ● Vizualizări: 80
Primul zbor spaţial disponibil publicului larg ar putea avea loc în 12 luni     virgin galactic, richard branson, călătorii spaţiale, + zoom
Galerie foto (1)

Magnatul britanic Richard Branson intenţionează să lanseze prima navă spaţială disponibilă publicului larg în mai puţin de 12 luni, marcând startul erei călătoriilor spaţiale comerciale.

"Nava principală este terminată, testarea rachetelor dă rezultate foarte bune, prin urmare cred că în 12 luni vom fi gata de lansare. Acest eveniment ar putea marca începutul unei noi ere a călătoriilor spaţiale", a declarat omul de afaceri.

Compania sa, Virgin Galactic, speră ca într-o bună zi să lanseze turişti în spaţiu, să lanseze sateliţi cu un cost mult mai mic decât cel al sateliţilor din programele guvernamentale şi, eventual, să ofere zboruri intercontinentale de mare viteză.

Între timp, compania a vândut deja 430 de bilete pentru călătoria în spaţiu, obţinând 86 de milioane de dolari. Fiecare turist a plătit 200.000 de dolari pe bilet.

"Nu e deloc ieftin să construieşti o companie spaţială. Consider că e fantastic faptul că avem clienţi din întreaga lume", a declarat Branson.

Pentru început, Virgin Galactic va efectua zboruri suborbitale, urmând ca pe viitor traseul să devină mai îndrăzneţ. Mai mult, Branson a declarat că speră ca, în viitor, să reuşească să construiască un hotel în spaţiu.

În prezent, un număr destul de mare de astfel de companii private se grăbesc să umple golul lăsat de încheierea programului spaţial al NASA din acest an. Ca urmare a acestor implicări din partea organizaţiilor private, agenţia spaţială americană a investit aproape 270 de milioane de dolari în patru companii pentru a le susţine proiectele.

Sursa: AFP

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI