Home » D:News » Carnea de peşte reduce riscul de a suferi un atac cerebral

Carnea de peşte reduce riscul de a suferi un atac cerebral

Carnea de peşte reduce riscul de a suferi un atac cerebral
Publicat: 25.09.2011
Un studiu recent, ce a analizat dieta a 400.000 de persoane din SUA, Europa, Japonia şi China, a relevat faptul că persoanele care consumă carne de peşte de câteva ori pe săptămână prezintă un risc mai mic de a suferi de un atac cerebral în comparaţie cu cei care consumă peşte o dată pe săptămână sau mai rar.

„Două-trei porţii de carne de peşte pe săptămână par a fi suficiente pentru a reduce riscul de a suferi un atac cerebral”, a explicat Dr. Dariush Mozaffarian de la Şcoala de Sănătate Publică de la Harvard.

Conducătorii analizei, Dr. Susanna Larsson şi Dr. Nicola Orsini de la Institutul Karolinska din Stockholm, au pus efectul benefic pe seama acizilor graşi omega-3, care au un efect pozitiv asupra colesterolului şi a tensiunii arteriale.

De asemenea, vitamina D, seleniul şi anumite proteine găsite în carnea de peşte ar putea contribui la efectul benefic al acesteia, a adăugat Dr. Mozaffarian.

Cercetarea, ce a fost publicată în ultimul număr al jurnalului Stroke, a fost efectuată pe adulţi între vârsta de 30 şi 103 ani. Rezultatele au arătat că persoanele care consumau cea mai mare cantitate de peşte prezentau un risc cu 12% mai mic de a suferi de un atac cerebral faţă de cele a căror dietă nu includea carnea de peşte.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase