Home » D:News » Puntea Suspinelor din Veneţia poate fi din nou admirată (FOTO)

Puntea Suspinelor din Veneţia poate fi din nou admirată (FOTO)

Publicat: 03.12.2011
Turiştii şi gondolierii pot admira din nou unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Veneţiei – Puntea Suspinelor – după finalizarea unui proiect de restaurare care a durat 3 ani.

Celebrul pod a fost acoperit în ultimii 3 ani de reclame ale sponsorilor care au contribuit la finanţarea lucrărilor de restaurare. Decizia de a acoperi faţadele clădirilor cu reclame-gigant a stârnit controverse printre locuitorii Veneţiei.

Podul, construit în 1602, face legătura între camerele de interogare aflate în Palatul Dogilor şi fosta închisoare a oraşului. Legenda spune că numele podului vine de la suspinele condamnaţilor la moarte care mergeau pe ultimul drum, de la Palatul Dogilor către locul în care urma să fie executaţi. Astfel, pe Puntea Suspinelor ei puteau să vadă pentru ultima oară lumina soarelui, priveliştea mirifică a lagunei şi insula San Giorgio.

Lucrările de restaurare au fost iniţiate după ce o bucată de marmură s-a desprins din pod şi a rănit un turist.

Puntea Suspinelor este o destinaţie foarte populară în rândul îndrăgostiţilor, ca urmare a legendei locale care spune că toţi cei ce se vor săruta la asfinţit într-o gondolă, sub punte, vor avea parte de dragoste veşnică.

Iată arătă Puntea Suspinelor după renovare şi cum arăta atunci când era acoperită în întregime de reclame:

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase