Home » D:News » Muzeul Luvru intră în era digitală: vizitatorii vor fi ghidaţi cu ajutorul consolelor 3D

Muzeul Luvru intră în era digitală: vizitatorii vor fi ghidaţi cu ajutorul consolelor 3D

Publicat: 17.12.2011
Muzeul Luvru intră în era digitală: vizitatorii vor fi ghidaţi cu ajutorul consolelor 3D
Cel mai vizitat muzeu din lume, Luvrul, a pregătit o surpriză pentru vizitatorii săi: console 3D care îi vor ghida pe iubitorii de artă de-a lungul vastelor colecţii ale instituţiei pariziene. Acestea vor înlocui, începând cu luna martie a anului viitor, tradiţionalele ghiduri audio.

Oficialii muzeului au hotărât să înlocuiască ghidurile audio electronice cu consolele Nintendo 3DS după au descoperit că audioghidurile sunt folosite de doar 4% dintre cei 8,5 milioane de vizitatori care calcă pragul muzeului anual.

„Suntem primul muzeu din lume care a luat această decizie”, a declarat Agnes Alfandari, şeful departamentului multimedia de la Luvru.

În cadrul parteneriatului cu muzeul Luvru, producătorul japonez Nintendo va furniza 5.000 de console de ultimă generaţie. Pe acestea pot fi urmărite imagini 3D fără a fi nevoie ca utilizatorul să folosească o pereche specială de ochelari.

Cu ajutorul consolelor vizitatorii vor putea să afle în ce poziţie se află în fiecare moment, să aleagă itinerarii tematice de-a lungul muzeului (inclusiv unele concepute special pentru copii) şi vor putea asculta sute de comentarii ale experţilor despre operele expuse, în 7 limbi de circulaţie internaţională.

Oficialii muzeului speră că noul proiect va fi atrăgător pentru persoanele care sunt obişnuite să se joace acasă pe console şi care preferă să folosească un dispozitiv cu touch-screen în dauna unui audioghid tradiţional. Specialiştii de la Luvru anunţă că pregătesc şi un număr de aplicaţii dedicate pentru smartphone-uri şi pentru iPad.

„Dezvoltarea digitală a devenit un aspect strategic al muzeelor. Obiceiurile oamenilor s-au schimbat, iar acest lucru ne oferă o imensă oportunitate: putem părăsi teritoriul tradiţional al muzeului pentru a construi o relaţie de durată cu vizitatorii”, a declarat directorul muzeului, Henri Loyrette.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase