Prima pagină D:News

Mortalitatea din cauza cancerului este în scădere în Europa

Redactia Descopera.ro | 03.05.2012 | ● Vizualizări: 64
Mortalitatea din cauza cancerului este în scădere în Europa     medicina, sanatate, cancer, mortalitate, Europa + zoom
Galerie foto (1)

Deşi în acest an vor muri de cancer mai mulţi europeni decât oricând până acum, totuşi, în ansamblu, cifra mortalităţii din această cauză este în scădere pe continent, anunţă cercetătorii italieni.

Pare paradoxal, totuşi proiecţiile statistice arată că lupta împotriva cancerului înregistrează victorii importante.

Studiul a fost realizat de specialiştii de la Institutul de Cercetări Farmalcologice Mario Negri din Milano, Italia.

Ei au analizat datele privind mortalitatea din cauza cancerului în ţările Uniunii Europene, în perioada 1970-2007, şi le-au combinat cu datele satatistice ale Comisiei Europene privind creşterea populaţiei.

Cifrele scot în evidenţă diferenţele între o situaţie de moment şi tendinţele pe termen lung.

E adevărat că, în acest an, numărul total de decese din cauza cancerului va fi mai mare ca oricând în Europa, acest lucru datorându-se îmbătrânirii populaţiei.

Totuşi, comparativ cu valorile din 2007, mortalitatea din cauza cancerului va fi mai mică în acest an cu 10% la bărbaţi şi 7% la femei.

Specialiştii în domeniu consideră că acesta e un semn că atât tratamentele, cât şi eforturile de prevenire a apariţiei bolii au dat roade.

Valerie Beral, de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, consideră că un factor esenţial în scăderea mortalităţii prin cancer a fost faptul că, în ultimele decenii, mulţi oameni au renunţat la fumat.

Sursa: New Scientist