Home » D:News » Automobilul zburător devine realitate (FOTO/VIDEO)

Automobilul zburător devine realitate (FOTO/VIDEO)

Publicat: 03.04.2012
O companie americană a anunţat recent că primul său prototip de automobil zburător a reuşit primul zbor experimental, deschizând astfel o nouă eră a transporturilor auto. Compania a declarat că, în decursul anului următor, automobilul zburător va fi produs în serie şi va putea fi cumpărat de orice doritor.

Compania Terrafugia a declarat că vehiculul, denumit Transition, este echipat cu două locuri şi are două aripi care se pot plia atunci când automobilul rulează pe şosea la fel ca orice altă maşină „clasică”. În decursul experimentelor efectuate luna trecută, prototipul a reuşit să zboare la altitudinea de 426 metri, timp de 8 minute.

Aproximativ 100 persoane au depus deja suma de 10.000 USD ca avans, pentru a-şi rezerva dreptul de a se număra astfel printre primii norocoşi care vor deţine un automobil zburător. Preţul final pentru un automobil Transition este estimat la 279.000 USD.

Printre alte adaptări speciale de care s-a ţinut seama la proiectare – şi care au avut nevoie de aprobarea guvernului – se numără utilizarea unor cauciucuri şi geamuri care sunt mai uşoare decât cele folosite la automobilele obişnuite, pentru a reduce greutatea maşinii în zbor.

Oficialii din cadrul Terrafugia au declarat că proprietarul unui automobil zburător va trebui să treacă de un test special şi să aibă circa 20 de ore de zbor al activ, pentru a primi astfel dreptul de a conduce un Transition.

Conform lui Steven Moscaritolo, purtătorul de cuvânt al companiei, automobilul zburător va atinge viteza maximă de 112 kilometri/oră pe şosea şi va putea zbura cu viteza de 185 kilometri/oră.

Sursa: Press Association

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase