Home » D:News » Nici vorbă de omuleţi verzi: extratereştrii ar semăna, mai degrabă, cu nişte meduzele portocalii

Nici vorbă de omuleţi verzi: extratereştrii ar semăna, mai degrabă, cu nişte meduzele portocalii

Publicat: 06.07.2012
Maggie Aderin-Pocock, un expert în sateliţi şi consilier guvernamental american, susţine că dacă s-ar descoperi forme de viaţă extraterestre, acestea ar avea o înfăţişare mult diferită de cea pe care ne-o imaginăm noi.

În loc să arate precum nişte omuleţi cenuşii sau verzui, cum i-au imaginat adesea regizorii de la Hollywood, extratereştrii ar arăta mai degrabă precum nişte meduze uriaşe, de dimensiunea unui teren de fotbal, cu partea inferioară de culoare portocalie şi cu apendice de forma unor bulbi de ceapă.

Având la bază siliciul, în locul carbonului care stă la temelia vieţii terestre, creaturile extraterestre ar putea fi capabile să trăiască cu ajutorul luminii absorbite prin „piele” şi al substanţelor chimice extrase cu ajutorul orificiilor bucale enorme.

O altă adaptare specifică ar consta în modul în care extratereştrii comunică între ei prin intermediul pulsurilor de lumină. Cu toate că seamnă în aparenţă cu nişte meduze, este puţin probabil ca aceşti extratereştri să trăiască în mediul lichid, ci mai degrabă plutesc în atmosfera unei planete asemănătoare cu Jupiter. Coloritul portocaliu al fiinţelor extraterestre ar avea rol de camuflaj, permiţându-le să scape de prădătorii care mişună în atmosfera de culoarea focului.

La baza acestui portret neaşteptat stau formele de viaţă stranii descoperite în zona abisală a oceanelor. Dr. Aderin-Pocock, care a descris extratereştrii „atipici” în cadrul emisiunii Science Month de pe canalul TV Eden, susţine: „Imaginaţia noastră este constrânsă de ceea ce vedem în jur, precum şi de înţelepciunea convenţională conform căreia ne imaginăm că viaţa are neapărat nevoie de apă şi are la bază carbonul. Viziunea mea despre extratereştri are la bază fiinţe non-umanoide, pe bază de siliciu, care au evoluat pe planete şi în medii ambiante foarte diferite de ale noastre”.

Dr. Aderin-Pocock este cercetător principal în cadrul companiei Astrium şi susţine, printre altele, că există miliarde de planete în galaxia noastră, dar foarte puţine ar putea găzdui viaţă.

Cu toate acestea, circa jumătate dintre cetăţenii britanici cred în continuare în extratereştrii cu înfăţişarea unor omuleţi verzui.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase