Home » Istorie » 5 Regine scandaloase care au scris istoria. ”Ea nu s-a mulţumit cu atât” FOTO

5 Regine scandaloase care au scris istoria. ”Ea nu s-a mulţumit cu atât” FOTO

Publicat: 28.02.2016
Se spune că femeile care se comportă bine rareori pot face istorie. Personalităţile feminine descrise mai jos confirmă această ipoteză.
De-a lungul anilor, au existat regine, conducători şi persoane cu semnul domniei care au sfidat rolurile şi comportamentele tradiţionale prin exercitarea puterii, influenţă şi autoritate care a schimbat pentru totdeauna cursul istoriei. 
 
5. Julia Agrippina. Roma
 
Sursa foto: BurgererSF
 
Înconjurată de bărbaţii familiei regale din Imperiul Julio-Claudian, Julia Agrippina (sau Agrippina cea Tânără) a fost „creatoarea imperiului”. Cu toate acestea, ea nu a vrut să rămână-n spate, ea şi-a dorit mereu să conducă. 
 
Când soţia împăratului Claudiu, Messalina, a fost implicată într-un scandal de adulter, poziţia de împărăteasă a Imperiului Roman a devenit brusc liberă. Cu o măiestrie deosebită, scandalosă şi incestuoasă, Agrippina şi-a sedus unchiul, pe Claudius, pentru a-i deveni cea de-a patra soţie. 
 
Agrippina nu numai că l-a manipulat pe Claudius în a-l face pe Nero, fiul ei dintr-o căsătorie anterioară moştenitorul tronului, ci, de asemenea, a aranjat o căsătorie între Nero şi Octavia, care era fiica lui Claudius şi a Messalinei. Luând titlul de „Augusta”, ea a menţinut o puternică influenţă asupra afacerilor politice, considerându-se conducător partener. 
 
După ce Claudius a murit din cauza consumului de alimente otrăvite (un presupus truc al Agrippinei), Nero a devenit împăratul roman, schimbând pentru totdeauna faţa Imperiului. Cu toate acestea, Agrippina a scăpat lucrurile de sub control atunci când propriul ei fiu a devenit agasat de omniprezenţa ei ca regina mamă. În cele din urmă, propriul fiu a asasinat-o pe Agrippina. 
 
Nemaintâlnit, în timpul unei ere a puterii şi dominaţiei masculine, Agripina a fost remarcabil de influentă. Ea a devenit cunoscută ca fiind una dintre cele mai puternice femei din Imperiul Julio-Claudian.
 
4. Împărăteasa Teodora. Imperiul bizantin
 
Sursa foto: Georges Jules Victor Clairin
 
Lansarea Teodorei a fost una de-a dreptul licenţioasă. După ce a apărut pe scenă de la o vârstă fragedă, tânăra Theodora a devenit renumită pentru interpretarea ei lascivă a Ledei şi lebedei, şi anume pentru că s-a dezbrăcat pe scenă. Cu toate acestea, Theodora s-a schimbat după ce l-a întâlnit şi s-a căsătorit cu Iustinian I, moştenitorul tronului Imperiului Bizantin. 
Cu toate că mariajul a fost unul fără de urmaşi, Theodora a fost partenerul lui Iustinian şi la conducere. Împarateasa Teodora a câştigat adepţi datorită simpatiei şi sprijinul său în monofizitism. De asemenea, ea a înfiinţat case pentru prostituate, era adepta drepturilor de zestre pentru femei, iar deţinătorii de bordel au fost alungaţi din Imperiul Bizantin.
 
Astăzi, Teodora este considerată sfântă de Biserica Ortodoxă şi este celebrată în noiembrie. 
 
3. Isabella Franţei. Regina Angliei
 
Sursa foto:  Wikimedia
 
Căsătorită cu homosexualul Edward al II-lea, regina Isabella a Angliei a fost desconsiderată în favoarea favoriţilor lui Edward: Piers Gaveston şi Hugh Despenser cel Tânăr. 
 
Fiind frustrată şi suportând acea situaţie timp de ani de zile, emoţiile Isabellei au explodat sub forma unei înţelegeri scandaloase cu exilatul trădător britanic Lordul Roger Mortimer, în 1325. Furia pe care a nutrit-o s-a transformat într-o dorinţă arzătoare pentru răzbunare, aşa că Isabella a invadat Anglia şi a uzurpat tronul, în calitate de regina regentă pentru Edward III (fiul lui Edward al II-lea).
Isabella chiar l-a asasinat cu brutalitate pe Edward al II-lea, care se afla în captivitate. Fiind corect, când a ajuns la vârsta majoratului, Edward al III-lea şi-a detronat mama. Ea a murit cu 28 ani mai târziu. Marea „lupoaică din Franţa” a trăit prin familie, dragoste, poftă, putere şi, în cele din urmă, s-a stins din viaţă bătrână. 
 
Cu toate acestea, acţiunile nemiloase ale Isabellei nu au fost zadarnice. Fiul ei plin de compasiune, Edward III a continuat, mai târziu, să conducă Anglia timp de 50 de ani profund remarcabil.
 
2. Regina Fredegund 
 
Sursa foto:  Emmanuel Herman Joseph Wallet 
 
Prin asasinări, Regina Fredegund a provocat ca schimbările din sec V să vină de la dinastia merovingiană. Devenind soţia regelui merovingian Chilperic, Fredegund a aranjat moartea Reginei Galswinthe şi a trimis-o pe Regina Audovera la o soră convent.
 
Când sora reginei Galswintha, Brunhilde, duşman vechi al lui Fredegund, a jurat răzbunare, Fredegund i-a omorât fără milă soţul şi surorile. Regina nemiloasă a omorât, de asemenea, şi  toţi ceilalţi copii ai lui Chilperic, din căsătoriile anterioare, asigurându-se că tronul va fi ocupat de linie de sânge de Merovingieni.
După moartea mamei sale Fredegund, în 597, Clotar, fiul ei cu regele Chilperic, a continuat şirul de asasinări. El a distrus urmaşii lui Brunhilde, ceea ce a dus la 20 de ani de pace în regiune.
 
1. Prinţesa Olga. Kiev
 
Sursa foto:  Ivan Akimov 
 
Principesa Olga de la Kiev a jucat rolul văduvei prinţului Igor martirizat cu aplomb rău. Atunci când Igor a fost ucis de către tribul Drevlyane, Olga însetată de sânge a aranjat lucrurile. Ea a omorât două delegaţii ale Drevlyane la nivel înalt şi a ars capitala, folosind o tactică similară cu cea a calului troian. 
 
După ce Olga s-a reîntors, ea a continuat să reformeze structura guvernului şi a revendicat teritoriile pierdute. Intenţiile ei au mers dincolo de răzbunare şi guvernare. Ea a păstrat drept ideal creştinismul. Olga a călătorit la Constantinopol, a adoptat numele creştin Elena şi a devenit primul conducător creştin al Kievului. 
 
Ea a făcut credinţa creştină prestigioasă într-un oraş predominant păgân. Visele Olgăi s-au realizat atunci când nepotul ei a promovat şi el creştinismul în Kiev. 
 
Astăzi, Olga este în memoria credincioşilor pentru că a deschis  calea creştinismului în ţară şi este venerată ca sfânt în Biserica Ortodoxă Rusă.
 
Sursa: Listverse
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase